Den bedste Chili con carne
225 g tørrede kidneybønner
2 løg
6 fed hvidløg
1½ spsk. olie
1½ spsk. stødt spidskommen
ca 1½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
1 stykke hel kanel
6 laurbærblade
1 lille dåse tomatkoncentrat
600 g hakket kød (okse, lam, kalkun eller gris)
2 dåser flåede tomater - en flaske tomatkoncentrat er også godt
ca. 2 dl vand
1½ spsk. sukker
1½ spsk. hvidvinseddike (eller hvad du har!)
salt og friskkværnet peber
Læg bønnerne i blød natten over. Kog dem i rigeligt nyt vand med 1 hel stjerneanis og et laurbærblad. Kog ca. 1 time. Hak løg og hvidløg og steg det i olie til de er klare. Tilsæt spidskommen, chilipulver, hel kanel og laurbærblade og steg videre et par minutter. Tilsæt tomatkoncentrat og steg lidt under omrøring. Tilsæt kød, flåede tomater og bønner. Rør godt mens det steger. Tilsæt vand, sukker, vineddike, salt og peber og lad retten simre under låg mindst 3/4 time. Rør i gryden undervejs. Smag til.
Stærkt inspireret af bogen: " Geniale Gryderetter og superbe supper " af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz
225 g tørrede kidneybønner
2 løg
6 fed hvidløg
1½ spsk. olie
1½ spsk. stødt spidskommen
ca 1½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
1 stykke hel kanel
6 laurbærblade
1 lille dåse tomatkoncentrat
600 g hakket kød (okse, lam, kalkun eller gris)
2 dåser flåede tomater - en flaske tomatkoncentrat er også godt
ca. 2 dl vand
1½ spsk. sukker
1½ spsk. hvidvinseddike (eller hvad du har!)
salt og friskkværnet peber
Læg bønnerne i blød natten over. Kog dem i rigeligt nyt vand med 1 hel stjerneanis og et laurbærblad. Kog ca. 1 time. Hak løg og hvidløg og steg det i olie til de er klare. Tilsæt spidskommen, chilipulver, hel kanel og laurbærblade og steg videre et par minutter. Tilsæt tomatkoncentrat og steg lidt under omrøring. Tilsæt kød, flåede tomater og bønner. Rør godt mens det steger. Tilsæt vand, sukker, vineddike, salt og peber og lad retten simre under låg mindst 3/4 time. Rør i gryden undervejs. Smag til.
Stærkt inspireret af bogen: " Geniale Gryderetter og superbe supper " af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz
Jeg synes også den var helt vildt god - jeg brugte en stor okseklup og så kombinerede jeg de 2 opskrifter fra gg - så jeg kom også lidt malet kaffe i og cacao.
SvarSletSjov at få en kommentar. Brugte du et helt stykke kød - ikke hakket?
SvarSletmor
et stort stykke/klump jeg skar i tern på 3x3 cm. De har jo 2 cconc opskrifter i den bog - en med og en uden kød. :)
SvarSlet