Denne suppe serverede Bosse for mange år siden på Bremön, Sverige. Det er en af de opskrifter, jeg altid vender tilbage til, og den er lige så god dagen efter.
6 dl strimlad purjolök
5 dl skalad tärnad potatis
2 msk. smör eller olivolja
1½ l vatten
1 veg. buljontärning
2 dl sköljda röda linser
örtsalt (ca. 2 tsk.)
Fräs först purjolöken ca. 5 minuter i smöret eller oljan. Tilsätt vatten, buljontärning och potatis. Koka tills potatisen känns mjuk. Tilsätt därefter de rensade och sköljda röda linserna och koka ytterligare 10-12 minuter. Krydda med örtsalt och vispa soppan något, så at den blir "simmig".
OBS. Vid kokningen förlorar linserne sin röda färg och blir gula.
Her kommer den så på dansk:
Bosses porre-kartoffel-linsesuppe
6 dl porre i ringe (husk at skylle godt, da der ofte sidder jord inden i porren)
5 dl skrællede kartofler i tern
2 spsk. smør eller olivenolje
1½ l vand
1 vegetarisk bouillonterning
2 dl skyllede røde linser
urtesalt
Svits først porren ca. 5 min. i fedtstoffet.
Tilsæt vand, bouillonterneing og kartofler. Kog til kartoflerne føles bløde. Tilsæt derefter de rensede og skyllede røde linser og kog yderligere 10-12 minutter. Krydr med urtesalt. Pisk evt. let i suppen.
Obs. De røde linser mister deres farve, når de koges og bliver gule.
6 dl strimlad purjolök
5 dl skalad tärnad potatis
2 msk. smör eller olivolja
1½ l vatten
1 veg. buljontärning
2 dl sköljda röda linser
örtsalt (ca. 2 tsk.)
Fräs först purjolöken ca. 5 minuter i smöret eller oljan. Tilsätt vatten, buljontärning och potatis. Koka tills potatisen känns mjuk. Tilsätt därefter de rensade och sköljda röda linserna och koka ytterligare 10-12 minuter. Krydda med örtsalt och vispa soppan något, så at den blir "simmig".
OBS. Vid kokningen förlorar linserne sin röda färg och blir gula.
Her kommer den så på dansk:
Bosses porre-kartoffel-linsesuppe
6 dl porre i ringe (husk at skylle godt, da der ofte sidder jord inden i porren)
5 dl skrællede kartofler i tern
2 spsk. smør eller olivenolje
1½ l vand
1 vegetarisk bouillonterning
2 dl skyllede røde linser
urtesalt
Svits først porren ca. 5 min. i fedtstoffet.
Tilsæt vand, bouillonterneing og kartofler. Kog til kartoflerne føles bløde. Tilsæt derefter de rensede og skyllede røde linser og kog yderligere 10-12 minutter. Krydr med urtesalt. Pisk evt. let i suppen.
Obs. De røde linser mister deres farve, når de koges og bliver gule.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar