tirsdag den 11. december 2012

Risengrød i mikroovn


Mikroovn bruger jeg ikke til meget andet end at varme mælk til kaffen og lune en rest mad. En ting laver jeg dog altid i mikroovn - nemlig risengrød. Ingen gryder med grød der sidder fast i bunden, og der serveres lige fra skålen, som grøden er lavet i. Det lyder måske lidt besværligt, at man skal há skålen ud og ind af ovnen flere gange - til gengæld skal man ikke stå og røre i gryden hele tiden, og der er ikke noget, som brænder på.


Luna har lavet sin første juledekoration til farmor.

Til 4 portioner bruges:

4 dl vand
2 dl grødris
½ tsk salt
6 dl mælk

Bland vand, risengryn og salt i en skål med høj kant.

Bring i kog på effekttrin 10 i 5 min.

Kog videre ved effekttrin 4 i 4-5 min.

Tilsæt mælken forsigtigt og rør i grøden.

Fortsæt kogningen på effekttrin 10 i 4 min.

Kog videre ved effekttrin 3 i 30-35 minutter
Tilsæt mere mælk, hvis grøden er blevet for stiv (eller piskefløde).

Tips: Jeg bruger altid en glasskål, der tåler mikroovnen og som er pæn at servere i, men jeg har været ude for, at skålen sprak, da jeg hældte meget kold mælk i den varme grød, så det skal man  være opmærksom på.

Inspiration: Fået opskriften af en veninde, den stammer oprindelig fra en bog om mikroovnsmad.

5 kommentarer:

  1. Hold da op, det var smart. Og den var ny, har jeg godt nok ikke hørt om før :)!
    Men man sparer da virkelig tid.

    SvarSlet
  2. Hej girlslovefood

    Godt du skriver, for så kom jeg lige i tanke om en lille ting jeg har glemt at skrive. Inden den sidste halve time i mikroovnen, sætter jeg Vita Wrap over skålem med et lille lufthul. Jeg ved godt der findes mikroovnsfolie, men det har jeg aldrig hjemme!

    Hilsen Mors Mad

    SvarSlet
  3. Du bør give et hint på hvad effekttrin 1 og 10 er i watt og hvilken der er svagest. F.eks kan vores ovn ikke indstilles på tal men kan stilles fra 100 W op til 800 W.

    :)

    SvarSlet
  4. Du har helt ret - retter snarest.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvad svarede effekt trin 1-10 til?:)

      Slet