tirsdag den 22. juni 2010

Tærte med røget laks og spinat


Susanne og Bos supersuperhit - ikke just slankekost, men meget lækker. Rækker rigeligt til 4 personer. Serveres der andet på frokostbordet, tror jeg der er nok til 6 personer.

1 pakke dybfrossen butterdej. (Eller en en frisk dej fra supermarkedet)
(2 plader til bund)
(3 plader til gitter)
Man kan også købe en frisk dej i supermarkedet, men vil så behøve 3 ekstra frosne plader til gitter


Fyld:
En pose optøet og godt afknuget spinat i hele blade
250 g røget laks i strimler - brug saks til strimlerne, hvis du ikke køber lakserester
Ca. 100 g reven ost
1/4 l piskefløde

Forbag den prikkede tærtebunden i ca 10-12 min. Bland fyldet godt i en skål og læg det i den forbagte tærtebund. Af let optøede butterdejsplader laves strimler til gitteret. Gitteret kan evt. pensles med æggeblomme eller æggehvide.

Bag i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Spis en grøn salat eller tomatsalat til.
Inspiration: Mange opskrifter starter som en ingrediensliste fra gode venner - således også denne. Tærten serverede min søde kollega Susanne en gang til frokost på skolen, og jeg måtte bare há opskriften. Selvom det anbefales, at man ikke opvarmer spinat, har jeg tit frosset en rest ned og spist den senere.
Tips: Når man skal lave strimler til gitter, går det lettest, hvis dejen ikke er helt optøet. Så er den lettere at arbejde med.


2 kommentarer:

  1. kan man fryse den ned og tage stykker op og lune ???

    SvarSlet
  2. Når jeg skal servere tærten for gæster, laver jeg den altid i forvejen og fryser den ned. Den skal så bare gennemvarmes godt i ovn. Det har jeg prøvet masser af gange.

    SvarSlet