mandag den 6. februar 2012

Langtidsstegt lammebov


En lammebov, der er stegt på almindelig vis, synes jeg, kan være svær at skære ud, især hvis den er til gæstemad.. Bruger du denne opskrift, hvor boven langtidssteger, falder kødet nærmest fra benet og bliver utroligt lækkert.

Du skal bruge:
1 lammebov
1 stort bundt frisk rosmarin
1 helt hvidløg eller mere delt i fed - behold skallen på
olivenolie
salt/peber
Tænd ovnen på højeste varmegrad

Jeg pudser gerne lammeboven lidt af, fjerner overflødigt fedt og lidt sener, derefter lægges rosmarin og hvidløgsfed i bunden af et ovnfast fad eller en bradepande med høje kanter.
Kødet gnides med olie og krydres med salt og peber, og lægges i bradepanden. Rosmarin og hvidløg kommes ovenpå.

Dæk fadet eller bradepanden med tætsidende staniol, der skal ikke kunne slippe damp ud. Sæt bradepanden i ovnen og sænk varmen til 170 grader. Lad stå i 4 timer. (Får den ½ timer mere, er det helt o.k.) Nu skulle boven gerne være så mør, at kødet kan pilles af med to gafler.

Server med kartoffelmos, snekartofler eller hvad du kan li´.

Inspiration: Jamie Oliver

2 kommentarer:

  1. Altid lækkert med inspiration til lam :) Har givet dig en lille award - du kan se mere på min blog :)

    SvarSlet
  2. Kære Grydelap

    Tak for de pæne ord og awarden. Jeg skal vist lige til at kigge på nogle flere madblogs, hvis "æblet" skal gå videre.

    God madhilsner fra Vibeke

    SvarSlet