fredag den 9. juli 2010

Vitello tonnato
Sommeren 1997 smagte jeg Vitello tonnato for første gang i Siena, hvor vi var nogle "Lollandsvejere", der sad og spiste bag rådhuspladsen, hvor man afholdt det lokale hestevæddeløb Palioen. Lasse stod og svedte inde på selve pladsen, for han skulle selvfølgelig se løbet.

Maden så underlig grå ud, men smagte skønt. Retten er nem at tilberede og kan laves dagen før, den skal spises. Vent dog med at kommer tunsovsen over til før serveringen.


Opskrift til 4 personer
800 g kalveinderlår, men mindre dyrt kød kan gøre det. Billigt kakunbryst smager også godt i denne ret.
Kødet koges mørt i ca 1 time med lidt grøntsager (fx. gulerod, løg, porretop og 1-2 laurbærblade samt 6 hele peberkorn). Afkøles.

Tunsauce
1 dåse tunfisk i vand eller olie (150 g)
Ægte mayonaise - ca. 100 -150 g. (Ikke let eller fedtfattig)
3 spsk. små kapers
3 ansjosfileter (Det skal være de små italienske, som ligger i olie i et lille glas)
Citronsaft af 1 citron
Salt og peber

Tunen blendes med kapers, ansjoser og mayonaise. Smag til med salt og peber og godt med citronsaft. Pas på med saltet, hvis du bruger udblødte saltede kapers. Snyd ikke og undlad ansjoserne, der giver "piftet".
Anretning
Kødet skæres i tynde skiver og lægges på et fad. Tunsaucen fordeles over. Der pyntes med kapers og citronskiver. Gerne citroner i olie.

Spises kold på en varm sommerdag med en god salat og fx. focaccia (se opskrift her på bloggen).

Tips: Man behøver ikke at bruge det dyre kalvekød, kylling eller kalkun fungerer også fint. Bliver der noget tilovers, kan det sagten spises dagen efter.
Kapers i groft salt holder uendeligt længe. Gode at há i køleskabet. Skal ligge lidt i vand, inden man bruger dem, så saltet skylles af.
De rigtige italienske ansjoser findes hos Irma eller "Supermarco". De ligger i olie, og man kan bruge af dem og gemme resten i køleskabet til en anden god gang.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar