mandag den 21. juni 2010

Rabarberlikør


Denne rabarberlikør laver jeg hver sommer. Den skal trække mindst 6 uger - gerne 5- 6 måneder. Glemmer du den i kælderen et år, er den stadig meget delikat.

600 g rensede rabarber skåret i stykker
300 g sukker (gerne rørsukker)
1 liter vodka
1 flækket vanillestang


Kom rabarber og sukker i et stort glas med tætsluttende låg. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Tilsæt både vanillekorn og selve vanillestangen. Ryst godt og hæld vodkaen på. Krukken skal helst være fyldt helt op. Sæt krukken et mørkt og køligt sted i mindst 6 uger og gerne 6 måneder. De første dage kan man evt. ryste glasset lidt, da sukkeret har en tendens til at lagre sig på bunden. Si likøren gennem et klæde og hæld på flaske.

Tips: Man kan bruge den billigste vodka, men jeg foretrækker Smirnoff. Brøndum, som mange bruger til urtesnaps, smager af kommen og duer ikke.

Si først likøren over i en kande, så er den nem at hælde på flaske.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar