lørdag den 9. februar 2013

Stegte sild i eddike


Tænk at jeg skulle blive så glad for stegte sild i eddike! I mange år har jeg bildt mig selv ind, at jeg ikke brød mig om det - ja nærmest næget at smage, når det blev serveret. Efter at jeg er begyndt at købe friske sild hos Årstiderne, er det tæt på at kunne kaldes en livret.

Jeg bruger 1 kg sildefilleter, lidt rugmel, 1 stort løg og smør/olie til at stege i. Færre sild kan selvfølgelig også gøre det.

Sildene vendes i rugmel og drysses med lidt salt. Inden da har jeg lige klippet rygfinnerne af. Filleterne steges i rigeligt olie og smør. De sild der ikke bliver spist til middag samme dag ender i nedenstående lage.

1 dl vand
120 g sukker
4 dl eddike
2 laurbærblade
1 tsk peberkorn
evt. 4 hele nelliker

Alle ingredienserne koges til sukkeret er helt opløst. Derefter køles lagen af. De stegte sild lægges i en skål lagvis med tynde skiver rå løg. Den kolde marinade hældes over. Den tildækkede skål sættes i køleskabet til  næste dag. Sildene holder et par dage i køleskabet. Spises med et stykke hjemmebagt rugbrød.

Inspiration: Suhrs Kogebog

Tips: Jeg steger sildene foldet fladt ud. Andre opskrifter foreskriver sammenfoldede sild, men jeg kan godt lide dem "sprøde" på begge sider. Lige netop til denne ret er det vigtigt, at der er rigeligt smør/olie på panden, når man steger sildene. 

Hos det italienske supermarked SUPERMARCO, har jeg købt en strødåse med Sale Marino for Pesci. Det giver smagen et ekstra pif. Er også godt til andre fiskeretter.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker stegte sild, men har aldrig selv prøvet at lave dem. Tror jeg vil bruge din opskrift en af de næste dage - tak for inspirationen:)

    SvarSlet