søndag den 9. december 2012

Lingonsylt

Her i huset er tyttebærsyltetøj et "måste". Det spises til alle mulige retter, når vi mangler lidt surt/sødt tilbehør.

I efteråret kom Lasse hjem med et kilo frosne tyttebær, som han havde plukket på Bremön. Der er ikke mange "ben" i at sylte tyttebær, og da bærrene indeholder en del pektin, så skal der kun tilsættes sukker og vand og evt. krydderier. I princippet behøver tyttebær ikke konservering, da de er selvkonserverende.


Viken på Bremön


Gammeldags lingonsylt

1 kg lingon
2-4 dl vatten
6 dl socker
5 kryddnejlikor
1 bit hel kanel
evt. Atamon efter anvisning på flasken

1. Rensa og skölj bären. Häll dem tillsammans med vattnet och sockret i syltgrytan. (Ta den mindre vattenmängden om bären är fullmogna eller blöta.)

2. Knyt ind kryddorna i en liten påse af gasväv og lägg ner den i grytan. Koka alltsammans under omröring i 15-20 minutter.

3. Ta upp kryddpåsen og häll den ljumma sylten på väl rengjorda burkar. Tillslut dem genast.


Tips: På apoteket kan man købe tubegase i metermål, som man kan putte nelliker og kanel i.
Jeg brugte 2 dl vand, men 4 havde været o.k., da "sytlen" blev ret stiv. (Den virker flydende, inden den bliver kold).

Inspiration: En lille frugt og bærbog, som jeg fik af Gunilla for mange år siden.

Et suk - hvorfor virker Blogspot så dårligt, fx reagerer programmet ikke altid på ændringer af skriftstørrelsen - øv - øv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar