Mina bästa muffins
Da jeg ikke fik fejret bloggens to års fødselsdag i maj med lagkage, får I i stedet min gode gamle opskrift på muffins. Skal man "fika" (drikke kaffe) i Sverige, må der gerne være kage til. Opskriften her har jeg fundet i et svensk dameblad - jeg behøver vel ikke at nævne - for mange år siden!
Lige kommet ud af oven. |
Med glasur og frysetørrede hindbær. |
Detta behöver ni till 12 muffins:
150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
2 msk kaffegrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till garnering: skivad banan el. blockchokolad, el. äpplebitar som doppas i kanel och socker.
Så här gör ni:
Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen och rör kraftigt. Häll i grädden, slutligen vetemjölet, väl blandat med bakpulvret. Rör smeten jämn. Fyll smeten til hälften i små muffinsformar. Stick ner önskad fyllning, bananskiver, bitar av blockchokolad eller äpplebitar, doppad i kanel och socker.
Grädda i 200 grader i 15 minutter.
Inspiration: Stor Kakbilaga fra svensk ugeblad med 15 kalasrecept! Det lyder da ret festligt.
Tips: Jeg bager dem altid med en chokoladebid i - i dag kom jeg nougathjerter i, men jeg tror jeg foretrækker dem med fyld af mørk chokolade. Med nougathjerter og glasur blev det rigeligt sødt.
Kan fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar