Noget så enkelt som rugbrødsdrys er også kommet med i bogen. Jeg har eksperimenteret lidt med de tørre skorper og er kommet frem til følgende:
Du skal bruge:
125-150g rugbrød med eller uden kerner
10-15 g sukker (gerne rørsukker)
35 g nødder (mandler eller solsikkekerner er også fint)
1 spsk kokosolie
1 spsk chiafrø (har du sesamfrø eller blå birkes i skuffen, smager de også godt i "drysset")
Alt i alt en opskrift hvor man bruger det man har!
Kør rugbrød og nødder i en foodprocessor til ønsket grov konsistens.
Smelt kokosolie og sukker på en pande til det er gyldent. Rist rugbrød og nødder til det er sprødt. Bland chiafrø i til sidst, når du har taget panden af varmen.
Godt som drys på youghurt eller lignende sammen med lidt frisk frugt.
Opbevares i tætsluttende glas og forsvinder hurtigt ned i maven!
Tips: Hvis rugbrødet er for tørt kan det ikke køre i foodprocessoren, så "drysset" skal laves inden rugbrødet er stenhårdt - jeg taler af erfaring!
Kokosolien giver en rigtig god smag.
Jeg har købt Chiafrø i Føtex.
STOP SPILD AF MAD er en forbrugerbevægelse mod madspild stiftet af Selina Juul. Hun har været så venlig at sige o.k. til af jeg viser et foto af forsiden af bogen i den gode sags tjeneste.
Tusine tak for en pæn omtale af vores bog og bevægelse, Vibeke. Og en dejlig version af vores rugbrødsdrys du har lavet! Godt at du synes om vores bog.
SvarSletJeg vil nu følge din blog.
KH
Selina
Hej Selina
SvarSletSet i lyset af hvor mange vi er, der blogger om mad, er det en stor kompliment, at du vil følge min blog. Jeg har nu lagt et link ind til jeres hjemmeside.
Kh
Vibeke
Tusinde tak skal du have, Vibeke. Og vi lægger dit navnud på hjemmesiden, når vi opdaterer.
SvarSletHav en god Påske!
KH
Selina
Det er fint - også god påske til dig.
SletKh
Vibeke
Jeg havde lavet tykmælk og googlede rugbrødsdrys og så fandt jeg din side. Den er go! Jeg puttede også græskar kærner i :)
SvarSletVenligst Anni
Dejligt når nogen finder noget de kan bruge på min blog.
SletVenlig hilsen
Vibeke