fredag den 9. marts 2012

Hvide bønner i citron-sennepsmarinade


Tørrede bælgfrugter skulle være godt, hvis man vil holde sit kolesteroltal nede. Desuden indeholder de mineraler og kalk, og ikke mindst - i denne ret smager og mætter de godt. Jeg har lavet denne opskrift en hel del gange, når jeg skulle medbringe en ret til en buffet. På et tidspunkt var det meget populært, at gæsterne selv skulle medbringe maden, når man blev inviteret til middag!

Til en stor portion (frokost til 6-8 personer) bruges:

2-3 rødløg
1/3 dl. dijonsennep
2 dl olie
1 citron
1 fed hvidløg
500 g hvide bønner
1 stk suppevisk
blandede suppeurter (fx. gulerod, porrer, persillerod - hvad du har i grøntsagssuffen)
purløg
salt/peber

Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand natten over - gerne 12 timer.
Kasser udblødningsvandet.
Bønnerne, suppevisk, suppeurter koges møre i frisk vand med lidt salt i ca. ½ time.
Hæld kogevandet fra og lad bønnerne blive kolde.
Lav en dressing af: Fint hakket rødløg og hvidløg, sennep og olivenolie som piskes i lidt efter lidt. Smag til med salt, peber og citron.
Urter og vand tages fra. De kogte bønner vendes i, når de er dryppet af. Purløg skæres og vendes i. Trækker mindst et par timer - gerne længere.

Tips: Når du renser porrer så gem toppen, som man gerne skærer af og smider i skrældespanden. . Rens den godt og frys den ned. Det samme gælder for persillestilke o.l. - hvis man altså gider há alt besværet! Disse "rester" er gode til at komme i vandet, når man koger bønner.

Inspiration: Mad med Meyer udgivet af Fisker og Schou. Årstal ikke angivet.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar