tirsdag den 17. maj 2011

Gambas al ajillo

Rejer med hvidløg



For en del år siden deltog jeg i et kursus i spansk madlavning. Ren hygge - kursisterne assisterede kokken og snakkede, og når maden var færdig, gik vi til bords og nød retterne. To ældre damer skulle altid medbringe friske hvidløg, der var uundværlige for kokken.


En af min klassikere fra den tid er "Rejer med hvidløg". Den kommer her både på spansk og dansk.

Gambas al ajillo


Aceite de oliva
Ajo picado
Guindilla
Gambas peladas
Pimentón

Se pone el aceite a calentar en una sartén.
Cuando el aceite esté bien caliente, se echan los ajos, y una o dos guindillas, después se pone el pimentón y últimamente las gambas.
Tiempo de cocción: unos 5 minutos.




Rejer med hvidløg


Olivenolie
Hakket hvidløg (gerne i rå mængder, hvis man er til det!)
Chilipeber
Pillede rejer
Paprika


Kom olien på en pande og varm op.
Når olien er godt varm tilsættes hvidløg, en eller to chilipeber( friske eller tørrede). Derefter tilsættes paprika og til sidst rejerne.
Stegetid: ca. 5 minutter.


Spises med godt brød, der dyppes i den smagfulde olie.

Inspiration: Miguel og hans spanske kok
Information: Guindilla er en lille spansk peber

2 kommentarer:

  1. Åhh, det er SÅ meget mad for mig! ELSKER rejer :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Dejligt at høre. Det er som sagt også en af mine favoritter tilmed forbundet med gode minder. De bedste hilsner Vibeke

    SvarSlet