Rejer med hvidløg
For en del år siden deltog jeg i et kursus i spansk madlavning. Ren hygge - kursisterne assisterede kokken og snakkede, og når maden var færdig, gik vi til bords og nød retterne. To ældre damer skulle altid medbringe friske hvidløg, der var uundværlige for kokken.
En af min klassikere fra den tid er "Rejer med hvidløg". Den kommer her både på spansk og dansk.
Gambas al ajillo
Aceite de oliva
Ajo picado
Guindilla
Gambas peladas
Pimentón
Se pone el aceite a calentar en una sartén.
Cuando el aceite esté bien caliente, se echan los ajos, y una o dos guindillas, después se pone el pimentón y últimamente las gambas.
Tiempo de cocción: unos 5 minutos.
Rejer med hvidløg
Olivenolie
Hakket hvidløg (gerne i rå mængder, hvis man er til det!)
Chilipeber
Pillede rejer
Paprika
Kom olien på en pande og varm op.
Når olien er godt varm tilsættes hvidløg, en eller to chilipeber( friske eller tørrede). Derefter tilsættes paprika og til sidst rejerne.
Stegetid: ca. 5 minutter.
Spises med godt brød, der dyppes i den smagfulde olie.
Inspiration: Miguel og hans spanske kok
Information: Guindilla er en lille spansk peber
Åhh, det er SÅ meget mad for mig! ELSKER rejer :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Dejligt at høre. Det er som sagt også en af mine favoritter tilmed forbundet med gode minder. De bedste hilsner Vibeke
SvarSlet