Carciofini sott´aceto
Denne opskrift er til 1 portion. Husk at gang op, hvis du laver til flere.
1 artiskok
3 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. hvidvin
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 hele nelliker
1 fed knust hvisløg
lidt frisk rosmarin
nogle få tynde skiver chili (eller et nip tørret)
salt
Knæk stænglen af artiskokken. Vask artiskokken - evt. i vand med lidt citronsaft. Del hver artiskok i 4 dele.
Kog stykkerne i letsaltet vand ca. 20-30 min.alt efter størrelsen. (Gerne bulderkogning - ikke simre).
Imens: Kom vineddike, vin, nelliker, chili, rosmarin og salt i en gryde. Bring lagen i kog. Læg hvidløgsfeddet i nogle få minutter. Tag det og de hele nelliker op og smid begge dele væk.
Kom artiskokstykkerne i lagen. Tilsæt evt. lidt mere vin og olie. Lad dem småsimre i nogle få minutter.
Anret artiskokstykkerne på en tallerken og servér anretningen varm. Jeg hælder lagen over - den er lækker at dyppe bladene i.
Inspiration: Hej Gunnar Kan du huske denne ret, som du engang for mange år siden serverede for dine trofaste Pæd. spec. veninder? Vi var ret imponerede! Den er blevet en klassiker i mit køkken og skal selvfølgelig på "Mors Mad".
Hej ,
SvarSletJeg kan sige, at denne ret smagte lækkert - men den mætter ikke så meget.
//Mors søn.
Hej Niklas
SvarSletDet er jo en forret din nød!
//mor