mandag den 18. oktober 2010

Klassisk gulerodskage

Gulerodskage er for mig en rigtig efterårs- vinterkage. Dejlig til en hyggelig kop the, når det er lidt koldt og kedeligt derude. Man kan sagtens dele den i to og fryse halvdelen (uden glasur).

200 g muskovadosukker eller brun farin
3/4 dl majsolie eller vindruekerneolie
3 æg
1strøget tsk natron
½ tsk salt
200 g revne gulerødder
75 g rosiner


Glasur:
100 g mager flødeost
175 g flormelis
20 g blødt smør

Blendede ristede hasselnødder til pynt.

Pisk sukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, natron og salt og sigt det i dejen. Vend de revne gulerødder og rosinerne i.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir og bag den midt i ovnen ca. 35 minutter. Stik i kagen med en kødnål. Hænger der dej ved, skal den há lidt længere tid. Afkøl kagen på en bagerist.

Glasur:
Pisk flødeost, flormelis og smør til en glasur uden klumper. Fordel over den afkølede kage og pynt med nødder.

Tips: Pas på med natron - det smager python, hvis man kommer for meget i.
Er din farin blevet stenhård, kan man lægge et stykke rugbrød ned i krukken - det plejer, at gøre det blødere. Mange kommer kanel i gulerodskage, jeg kan bedst lide den uden!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar