lørdag den 15. januar 2011

Sovs

Det er ikke altid nemt at lave en god sovs, når man skal há gæster. Denne opskrift er super. Man laver en stor portion og fryser den ned i mindre portioner. Det er ikke hverdagsmad, da den er fyldt med piskefløde, men den smager vidunderligt.

½ flaske hvidvin eller lidt mere
8 fed hvidløg
8 friske salvieblade (evt. lidt flere)
2 l piskefløde
God kalvebouillon svarende til 2½ liter væske (køb en uden e- numre)
Kulør hvis man vil há brun sovs
Måske salt og peber. Dette er ikke nødvendigt

Kog hvidvin, salvieblade og hvidløg i omkring 10 minutter, tilsæt bouillonpulver eller flydende koncentrat samt piskefløden. Lad det koge ind til ønsket konsistens. Måske til ½ eller 3/4. Blend sovsen helt glat. Smag til med salt og peber, hvis det er nødvendigt. Afkøl og hæld i glas til fryseren. Fyld ikke helt op, da man risikerer at glasset springer.

Inspiration: Denne opskrift har jeg fået af min gode veninde Ulla, som har fået den af en blikkenslager som har fået den af en kok!

Tips: Hvis man ikke har en stor fryser, vil jeg anbefale halv portion, det er rigeligt. Bliver der hvidvin tilovers kan den fryses og bruges til mad en anden gang.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar