søndag den 18. juli 2010

Knækbrød

Lækkert og sprødt knækbrød som de færreste kan modstå! Det kræver en investering i ingredienserne, men så har man også til mange bageplader.

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3-3½ dl hvedemel
2 dl vand
1 dl olivenolie
1 tsk bagepulver
2 tsk salt - gerne groft

Alt røres sammen med ske eller håndmixer med dejkrogene.
Del dejen i 3 lige store portioner.
Rul den ud mellem 2 stykker bagepapir - så tyndt som muligt. Fjern det øverste lag papir og skær i dejen med en kniv til passende størrelser. Hiv bagepapir med dejen over på bagepladen.

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter på bagepapir. Hold øje med stykkerne, de skal være sprøde og gyldne.
Jeg lader dejen stå i ca. 15 min. før den deles i kugler, så hænger den ikke fast i fingrene.

Inspiration: Denne opskrift har jeg fået af Ulla, som jeg udveklser mange opskrifter og madtanker med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar