fredag den 16. juli 2010

Tortilla espanola


Denne tortilla (spansk æggekage) rækker til 4-6 personer. Den kan servers varm eller kold i små firkanter eller strimler. Man kan evt. lægge en lille skive chorizo på toppen og pynte med lidt persille eller frisk løvstikke.


1 fint hakket løg
lidt olivenolie til at sautére i
4 skrællede mellemstore kartofler i tynde skiver
2 fed knust hvidløg
10 æg
2 flækkede, grillede og flåede røde peberfrugter
salt og friskkværnet peber

Varm ovnen op til 200 grader.

Sautér løget i lidt olivenolie i en stor pande, det skal ikke brune. Kom kartoflerne i panden og steg til de er møre. Krydr med hvidløg mod slutningen af stegningen. Pisk æggene med salt og peber, vend løg-kartofler i sammen med de fintsnittede peberfrugter.

Sæt en smurt rugbrødsform med slip let- belægning i ovnen og varm den i ca. 5 minutter. Tag den ud og hæld tortillamassen i. Bag den gylden og fast i ovnen ca. 20-25 minutter. Tag formen ud og lad tortillaen køle af, før den vendes ud af formen og skæres i passende stykker.

Spring over hvor gærdet er lavest: Køb et glas med grillede peberfrugter. Findes bl.a. i Lidl. De resterende peberfrugter kan fyldes med fiskefars og bages i ovn. Alices bror Klavs kalder dem "Nissehuer".








Ingen kommentarer:

Send en kommentar