tirsdag den 26. august 2014

Theboller

Disse theboller er hurtige og nemme at bage. Ikke noget med surdej og langtidshævning - godt med gær og vupti, der er lune boller til eftermiddagskaffen.
Oprindelig fik jeg opskriften af en veninde, men har ændret den til en allergivenlig version med meget mindre sukker end de 6 spsk som opskriften oprindeligt angav. 




Til ca. 20 stk skal der bruges :

100 g gær
1/2 liter havremælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
100 g "Fri plantemargarine" (eller anden plantemargarine)
Ca. 800 g hvedemel

Smuldr gæren og rør den ud i lunken havremælk sammen med plantemargarinen. Tilsæt sukker, salt og mel og ælt dejen til den er smidig og blank. Dæk dejfadet med et rent fugtigt viskestykke og lad den hæve 30 minutter.

Dejen formes til ca 20 boller, der sættes på bagepapir på en plade. Efterhæves med et viskestykke over i 15-20 minutter.

Bag bollerne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. De skal lyde hult, når man banker på dem.


Tips: Bollerne kan selvfølgelig bages med mælk og smør, hvis man kan tåle det.

 Til bollerne på fotoet, er der brugt lidt maltmel, som jeg æltede i dejen,  for at få "tigerstriber".


Fri plantemargarine kan købes i Irma.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar