mandag den 4. november 2013

Brombær med pærer



I år har vi haft en fantastik høst af flotte, store brombær. Da fryseren bugner af alt muligt, skal der nu gøres plads til julegåsen. Jeg har fundet min version af brombær med pærer frem.


Der skal bruges:

1/2 kg brombær - frosne går fint
Saft og skræl af en økocitron
1/2 kg sukker
1 kg pærer - skrællende, udkernede og skåret i små stykker
1-2 tsk flydende Atamon


Brombær, vand og citronsaft koges op. Når det koger, tages det af varmen og sukkeret røres i. Kog ikke for længe, så smatter brombærrene for meget. Når sukkeret er opløst, fiskes brombærrene op med en hulske. Pærestykkerne kommes i lagen og koges ved svag varme 10 minutter. Er der dannet skum, fjernes det forsigtigt fra overfladen. Brombær og Atamon kommes i gryden, og der røres forsigtigt.

Til sidst hældes "syltetøjet" på skoldede glas. Jeg skyller med kogende vand tilsat lidt Atamon. Luk glassene med det samme. Stil dem køligt.

Tips: Som syltetøj er det meget tyndt, men det er godt til fx is eller ost. Har man skoldet glassene omhyggeligt, holder det længe. Der kan tilsættes Rød Melatin, hvis man vil ha´ en tykkere konsistens.

Inspiration: "Min bedste opskrift" i Femina



Ingen kommentarer:

Send en kommentar