tirsdag den 3. januar 2012

Marcipanbrød



Jeg plejer at lave et stort marcipanbrød til jul, ikke så flot som juletræstammen på billedet men rigtig lækkert. I år fik jeg det ikke gjort, men så er det jo godt, at der er nogle fødselsdage efter jul. Så kan gæsterne få guf til kaffen.

Du skal bruge:

En stor rulle marcipan ( 400 g giver et kæmpe brød, eller to mindre.)
1 pakke blød nougat (jeg brugte 150 g)
God mørk chokolade til overtræk
Pomeransskal
Rosiner
Valnødder
Kandiserede violer
Rom

Læg en håndfuld rosiner i blød i rom natten over.
Del marcipanen i to eller tre lige store dele, alt efter hvor store de færdige marcipanbrød skal være.
Rul marcipanen ud med kagerulle til en stor firkant, strø lidt flormelis på bordet, så slipper massen bedre.
Smelt nougat og chokolade i hvert sit vandbad.
Smør med en pensel den flydende nougat på hele overfladen af marcipanen.
Strø hakket pomeransskal, hakkede mandler og rosiner ovenpå.
Rul firkanten forsigtigt sammen til en roulade.
Smør overtrækschokoladen på med pensel og dekorer med valnødder og kandiserede violer.

Tips: Hvis marcipanbrødet skal bruges til  værtindegave, kan man lave en bund til at lægge det på af et stykke pap, der pakkes ind i staniol. Derefter cellofan om og fin silkesløjfe.

Inspiration: Alt for Damerne 46/98

Ingen kommentarer:

Send en kommentar