mandag den 9. januar 2012

Justes tomatsuppe



Denne fyldige tomatsuppe serverede vores venner Monna og Juste for mange år siden. Efter den tid er det blevet en opskrift, der har fast plads i min opskriftsamling. Suppen kan nemlig stå alene som hovedret, bruges som en lille forret eller natmad. Desuden smager den bare godt!

Til 6 personer skal du bruge:

300 g bacon i små tern
2-3 fed hakket hvidløg
2 hakkede løg
4 stilke bladselleri i tynde skiver
5 spsk olie
1 l grøntsagsbouillon
½ l fløde 13%
2 dåser hakkede tomater (flåede!)
1½ dl minipasta
1-2 tsk tørret oregano
 peber.

Bacon svitses i olien. Jeg prøver at få den ret tørstegt, da jeg ikke er vild med fedtet.
Dernæst tilsættes løg og hvidløg og svitses med.
Tilsæt så bladsellerien og svits i 2 min.
Så kommes bouillon, tomater, pasta, oregano, peber i og suppen simrer 15 min.
Fløden tilsættes og det hele varms op til kogepunktet, skal ikke koge.

Serveres med hvidløgsflute eller godt brød.

Tips: Suppen kan fryses men vent med fløden til  lige før den skal serveres.
Køb magert bacon og skær selv ud i tern. Pas på med salt da bouillonen kan være ret salt i sig selv.

Inspiration: Opskrift fået af Juste 1996. Oprindelig opskrift fra ugebladet "Søndag", hvor den var ugens bedste læseropskrift - ja opskrifter går deres snørklede veje.

4 kommentarer:

  1. Uhmm, tomatsuppe, den tror jeg jeg vil prøve :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Newyorkerbyheart

    Ja prøv den - den er god. Vi skal faktisk há den til aftensmad i aften.

    Gode madhilsner Vibeke

    SvarSlet
  3. Tak Niklas for kommentar til foto - jeg prøver jo at holde mig til mine egne billeder!

    SvarSlet