Dette er en af mine yndlingsopskrifter med kylling. Jeg har lavet den utallige gange til gæster. Jeg tror de fleste kan lí den.
1 frisk stor kylling ca. 1,3 kg.
ca. 1 dl olivenolie
2 laurbærblade
3/4 dl citronsaft
1 usprøjtet citron i tynde både
100 g kødfulde grønne oliven
1½ dl tør hvidvin - eller lidt mere
salt og friskkværnet peber
Parter kyllingen i mindre stykker. Brun stykkerne på alle sider i olivenolie, tilsæt laurbærblade, citronsaft, citronbåde og oliven. Lad retten snurre under låg i 20- 30 minutter. Smag til med salt og peber og hæld vin ved. Kog for rask varme uden låg til sovsen er lidt reduceret og kødet er mørt.
Inspiration: En madkalender fra et ugeblad for mange år siden.
Tips: Når man bruner i olivenolie sprøjter den varme olie fra panden, her kan et stænklåg gøre nytte. Det gør av, når man bliver ramt. I denne ret er det ikke så vigtigt, at brune grundigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar