søndag den 6. februar 2011

Citronkylling



Dette er en af mine yndlingsopskrifter med kylling. Jeg har lavet den utallige gange til gæster. Jeg tror de fleste kan lí den.


Som regel serverer jeg den med et godt brød (flute) til og evt. salat.

1 frisk stor kylling ca. 1,3 kg.
ca. 1 dl olivenolie
2 laurbærblade
3/4 dl citronsaft
1 usprøjtet citron i tynde både
100 g kødfulde grønne oliven
1½ dl tør hvidvin - eller lidt mere
salt og friskkværnet peber

Parter kyllingen i mindre stykker. Brun stykkerne på alle sider i olivenolie, tilsæt laurbærblade, citronsaft, citronbåde og oliven. Lad retten snurre under låg i 20- 30 minutter. Smag til med salt og peber og hæld vin ved. Kog for rask varme uden låg til sovsen er lidt reduceret og kødet er mørt.

Inspiration: En madkalender fra et ugeblad for mange år siden.

Tips: Når man bruner i olivenolie sprøjter den varme olie fra panden, her kan et stænklåg gøre nytte. Det gør av, når man bliver ramt. I denne ret er det ikke så vigtigt, at brune grundigt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar