søndag den 13. juni 2010

Postej med oliven


Denne postej er virkelig nem gæstemad, der kan forberedes lang tid i forvejen. Den kan spises lun eller kold. Hvis den fryses, er den stadig lige god, når man skal servere den. Jeg har lavet den utallige gange og ofte medbragt den til fælles julefrokost/buffet. Gerne med en skål oliven og cornichons som tilbehør.

1 kg hakket kalv og flæsk (eller ren gris)
1 dl rasp
2 dl bouillon
2 æg
1 fint hakket løg
salvie frisk eller tørret (ca. 2 tsk.)
20 fyldte grønne oliven - skæres lidt
1 tsk salt
kværnet peber

Hæld bouillonen over raspen. Lad det trække et øjeblik.
Bland alle ingredienser godt - dejkrogenen på elpiskeren kan bruges. Fyld farsen i en smurt rugbrødsform og pynt evt. med oliven og laurbærblade.

Ønskes en mere dekorativ snitflade, kan man skære en kotelet i tern og putte i farsen eller lægge et lag ristet kyllingelever i midten af farsen.

Bages i ovnen ved 200 grader 1½ time.

Inspiration: Min gode kollega Justes opskrift fra hjemkundskab i forgangne tider. Hos os hedder den altid "Justes postej".

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar