søndag den 30. maj 2010

Rabarberpickles



Sprød rabarberpickles

Rabarber er bedst om foråret. Husk at stænglerne skal trækkes op, ikke skæres af. Denne sursøde rabarberpickles er meget lækker som tilbehør til kødretter.

250 g rensede rabarberstængler
10 g skyllede friske mynteblade
2 spsk. citronsaft (skræl citronen i brede strimler, før du presser den)

Skær rabarberne på skrå i elegante tynde skiver.
Læg rabarber og mynteblade skiftevis i et rent syltetøjsglas.
Hæld citronsaften over.

Sursød lage:
200 g lyst rørsukker
2. dl æbleeddike
20 g havsalt
Brede strimler af 1 citron
Strejf af chiliflager

Bring alle ingredienserne i kog og lad det koge indtil sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over rabarberne. Pres det lidt sammen med en ren ske (ikke fingrene), så væsken dækker alt.

Tips: Lad glasset stå et par dage i køleskab, inden rabarberne nydes. Holdbarhed ca. ½ år i køleskabet.

Inspiration: Kille Ena i "Alt for Damerne"


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar