Sprød rabarberpickles
Rabarber er bedst om foråret. Husk at stænglerne skal trækkes op, ikke skæres af. Denne sursøde rabarberpickles er meget lækker som tilbehør til kødretter.
250 g rensede rabarberstængler
10 g skyllede friske mynteblade
2 spsk. citronsaft (skræl citronen i brede strimler, før du presser den)
Skær rabarberne på skrå i elegante tynde skiver.
Læg rabarber og mynteblade skiftevis i et rent syltetøjsglas.
Hæld citronsaften over.
Sursød lage:
200 g lyst rørsukker
2. dl æbleeddike
20 g havsalt
Brede strimler af 1 citron
Strejf af chiliflager
Bring alle ingredienserne i kog og lad det koge indtil sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over rabarberne. Pres det lidt sammen med en ren ske (ikke fingrene), så væsken dækker alt.
Tips: Lad glasset stå et par dage i køleskab, inden rabarberne nydes. Holdbarhed ca. ½ år i køleskabet.
Inspiration: Kille Ena i "Alt for Damerne"
Ingen kommentarer:
Send en kommentar