mandag den 24. maj 2010

Foccacia






Foccacia med Macadamianødder

50 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
750 g Italiensk mel "tipo 00"
(eller almindeligt hvedemel)
Nogle Macadamia nødder

Rør gæren ud i lunkent vand i en stor skål. Rør salt, olie og mel i indtil dejen er løs og jævn. Den skal være klæg. (Man kan godt bruge elpiskerens dejkroge).
Stil dejen til hævning med et fugtigt viskestykke over. Efter 1 time trykkes dejen flad i skålen for så at hæve op igen ca. 1 time. (I alt to timers hævning i skålen).
Hæld nu dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Pres dejen flad med melede hænder. Pres Macadamia nødderne godt ned i dejen. Har du frisk rosmarin, kan der stikkes små kviste ned i dejen. Dryp olivenolie ud over dejen og lad den hæve endnu 30 minutter - gerne under et fugtigt viskestykke.
Bag brødet ved 225 grader midt i ovnen ca. 25 minutter. Når du banker på brødet, skal det lyde hult, så er det færdigbagt.
Afkøl og nyd det fantastiske brød.

Tips: Den optimale temperatur for det lunkne vand er ca. 37 grader - aldrig højere for så dræbes gærcellerne.

Inspiration: Irmas blad "Krydderiet" september 2008












Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar