søndag den 9. maj 2010

Marengs med chili


To bægre past. æggehvider (eller to almindelige æggehvider)
120 g lyst rørsukker eller almindeligt sukker. Heraf skal to spsk. være chilisukker (se opskrift).
(Har du ikke chilisukker kan du bruge ca. 1/4 tsk. stødt chili).
Evt. et par dråber eddike

Hviderne piskes stive med et par spsk. sukker. Derefter kommes sukkeret i lidt ad gangen, og der piskes, til massen er meget stiv. Et par dråber eddike piskes med. Sættes i små toppe med en ske på en plade med meldrysset bagepapir. Melet gør, at det er lettere, at få de færdige marengs af papiret. Bages ved 125 grader i ca. 45 min - hold øje med dem, de skal kun lige akkurat begynde at blive lysebrune på toppen. Ved 45 min. er mine ret seje indeni.
For er mere sprødt resultat giv lidt lægere tid.

Inspireret af krydderurtedamerne "Nielsen og Nielsen". Her kan man købe færdigt chiliesukker. www.nielsenognielsen.net Du kan også lave det selv. Se min opskrift.
Tips: Når du pisker marengs skal skålen være knastør og ren - ellers lykkes det ikke.










Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar