søndag den 9. maj 2010

Bosses purjo-potatis-linssoppa




Denne suppe serverede Bosse for mange år siden på Bremön, Sverige. Det er en af de opskrifter, jeg altid vender tilbage til, og den er lige så god dagen efter.



6 dl strimlad purjolök
5 dl skalad tärnad potatis
2 msk. smör eller olivolja
1½ l vatten
1 veg. buljontärning
2 dl sköljda röda linser
örtsalt (ca. 2 tsk.)


Fräs först purjolöken ca. 5 minuter i smöret eller oljan. Tilsätt vatten, buljontärning och potatis. Koka tills potatisen känns mjuk. Tilsätt därefter de rensade och sköljda röda linserna och koka ytterligare 10-12 minuter. Krydda med örtsalt och vispa soppan något, så at den blir "simmig".

OBS. Vid kokningen förlorar linserne sin röda färg och blir gula.





Her kommer den så på dansk:



Bosses porre-kartoffel-linsesuppe


6 dl porre i ringe (husk at skylle godt, da der ofte sidder jord inden i porren)
5 dl skrællede kartofler i tern
2 spsk. smør eller olivenolje
1½ l vand
1 vegetarisk bouillonterning
2 dl skyllede røde linser
urtesalt


Svits først porren ca. 5 min. i fedtstoffet.
Tilsæt vand, bouillonterneing og kartofler. Kog til kartoflerne føles bløde. Tilsæt derefter de rensede og skyllede røde linser og kog yderligere 10-12 minutter. Krydr med urtesalt. Pisk evt. let i suppen.
Obs. De røde linser mister deres farve, når de koges og bliver gule.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar