onsdag den 12. maj 2010

Bosses flute





Er der noget bedre end varmt nybagt brød, når man er på Bremøn.

5 dl vand
12-15 dl hvedemel evt. Italiensk durummel
50 gram gær
1 spiseske groft salt

Gæren røres ud i det lunkne vand med saltet. Melet tilsættes lidt efter lidt til dejen er smidig.
Hæves mindst 1 time med fugtigt viskestykke over. Formes til 4 brød og efterhæver ½ time på bagepladen også med et fugtigt viskestykke over.
Bages i ca. 15 min. ved 275 grader. Bank på brødet - lyder det hult er det færdigbagt
(Kan evt. fryses).

Disse flute bagte Bosse for mange år siden på Bremøn - gad vide om han selv kan huske opskriften!
Tips: Brug termometer til det lunkne vand. 37 grader er det optimale for god hævning. Er vandet varmere dør gærcellerne.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar