torsdag den 6. maj 2010

Chili con carne



Den bedste Chili con carne

225 g tørrede kidneybønner
2 løg
6 fed hvidløg
spsk. olie
spsk. stødt spidskommen
ca 1½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
1 stykke hel kanel
6 laurbærblade
1 lille dåse tomatkoncentrat
600 g hakket kød (okse, lam, kalkun eller gris)
2 dåser flåede tomater - en flaske tomatkoncentrat er også godt
ca. 2 dl vand
spsk. sukker
spsk. hvidvinseddike (eller hvad du har!)
salt og friskkværnet peber

Læg bønnerne i blød natten over. Kog dem i rigeligt nyt vand med 1 hel stjerneanis og et laurbærblad. Kog ca. 1 time. Hak løg og hvidløg og steg det i olie til de er klare. Tilsæt spidskommen, chilipulver, hel kanel og laurbærblade og steg videre et par minutter. Tilsæt tomatkoncentrat og steg lidt under omrøring. Tilsæt kød, flåede tomater og bønner. Rør godt mens det steger. Tilsæt vand, sukker, vineddike, salt og peber og lad retten simre under låg mindst 3/4 time. Rør i gryden undervejs. Smag til.

Stærkt inspireret af bogen: " Geniale Gryderetter og superbe supper " af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz

3 kommentarer:

  1. Jeg synes også den var helt vildt god - jeg brugte en stor okseklup og så kombinerede jeg de 2 opskrifter fra gg - så jeg kom også lidt malet kaffe i og cacao.

    SvarSlet
  2. Sjov at få en kommentar. Brugte du et helt stykke kød - ikke hakket?

    mor

    SvarSlet
  3. et stort stykke/klump jeg skar i tern på 3x3 cm. De har jo 2 cconc opskrifter i den bog - en med og en uden kød. :)

    SvarSlet